Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس قبادی معاون فنی, منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،  بیان کرد: پوشش گیاهی مراتع استان همدان به‌دلیل بروز پدیده خشکسالی شدید امسال در مقایسه با سال گذشته روند کاهشی داشته و این مهم کاهش علوفه و دام در مراتع را به همراه دارد.

او ادامه داد: کاهش علوفه در مراتع موجب شده بهره‌برداران دام‌ها را به کشتارگاه ارسال کنند که این مهم افزایش قیمت گوشت را در آینده برای استان به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فنی, منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان ابراز داشت: کاهش پوشش گیاهی در مراتع تشدید فرسایش و افزایش ریزگرد‌ها را در استان به همراه دارد.

قبادی گفت: همچنین به علت کاهش نزولات جوی وکاهش رطوبت خاک دراجرای طرح‌های بیولوژیکی این اداره کل سعی شده از گونه‌های مقاوم به خشکی وگونه‌های با نیاز آبی کم استفاده شده است.

او افزود:کاهش بارندگی و کم شدن رطوبت خاک، خشکیدگی گیاهان مراتع وکاهش تولید علوفه را به دنبال دارد.

معاون فنی منابع طبیعی استان با اشاره به راهکار جلوگیری از این مشکل اجرای طرح‌های حمایتی، کنترل ورود وخروج دام به مراتع، کنترل ظرفیت مراتع ومدیریت چرای دام درمراتع بیان کرد و اظهار داشت: ازجمله اقدامات مهمی است که می‌تواند تاثیرات منفی خشکسالی را درمراتع کاهش دهد.

قبادی اضافه کرد: همچنین اجرای عملیات قرق مراتع برای حفظ گونه‌های گیاهی و حفظ رطوبت خاک در مراتع از دیگر برنامه‌های راهبردی این اداره کل در امسال است.

او یادآور شد: نزدیک به نیمی از وسعت استان همدان را اراضی ملی تشکیل می‌دهد که ۸۲۲ هزار هکتار آن مرتع می‌باشد و ۱% مراتع کشور و ۳% علوفه کشور در این استان تولید می‌شود.

انتهای پیام/ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی وآبخیزداری پوشش گیاهی پدیده خشکسالی استان همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۶۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه ضمن اعلام اختصاص بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی دیم به کشت علوفه های دیم گفت: بهترین راه برای جبران کسری علوفه و اقتصادی شدن دیم زارها، تبدیل دیم زارهای کم بازده جهت تولید علوفه دام است.

پرویز امجدی ادامه داد: کشت نباتات علوفه ای از جمله خلر، ماشک، شبدر، اسپرس، گاودانه و ... در تناوب با گندم به جای آیش به کشاورزان و بهره برداران توصیه می‌شود که می تواند در افزایش عملکرد محصول آتی و حاصلخیزی خاک بسیار تاثیرگذار باشد و کمکی برای تولید علوفه دامداران محسوب شود.

وی ادامه داد: کشاورزان منطقه به دلیل عدم آشنایی با این محصولات و مزایای آنها چندان راغب به کشت و کار این محصولات نبوده و بایستی اقدامات ترویجی و آموزشی برای بهره برداران صورت گیرد.

امجدی  درخصوص زمان کشت این محصولات گفت: این علوفه های دیم را می توان به صورت بهاره و پاییزه و کشت انتظاری کشت نمود.

از ابتدای سال زراعی جاری به منظور ترغیب کشاورزان و ترویج این محصولات ۳۹۷۵ کیلوگرم بذر رایگان و ۶۰۰۰ کیلوگرم بذر یارانه دار در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

 

دیگر خبرها

  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • تداوم بارش باران بهاری در همدان 
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • (ویدئو) ساکنان تالاب‌های افسانه‌ای عراق از خشکسالی می‌ترسند
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد